CI student wint Young Talent SpinAward met Round and Pay

CI student wint Young Talent SpinAward met Round and Pay

HU student wint Young Talent SpinAward met Round and Pay

Sharif Kandil, student Software Information Engineering bij Hogeschool Utrecht, heeft met het concept Round and Pay een zilveren SpinAward gewonnen in de categorie Young Talent.

De SpinAwards zijn de prijzen voor creatieve concepten die het digitale denken verder brengen. De prijzen worden uitgereikt aan de meeste creatieve Nederlandse en Belgische bureaus tijdens de jaarlijkse SpinAwards Night. De SpinAwards bestaan al sinds 1998 en worden georganiseerd door de onafhankelijke Stichting SpinAwards, die zich inzet voor het stimuleren van creativiteit en effectiviteit in digitale media. Sinds vorig jaar heeft de Stichting een versie voor studenten in het leven geroepen; de Young Talent Award. Eind februari werd op de HU voor de tweede keer op rijd een voorronde gehouden. De winnaar van deze voorronde kwalificeert zich voor de finale en een eventuele wildcard winnaar kan zich via de meeste stemmen op sociale media alsnog kwalificeren.

Vorig jaar namen studenten van de opleidingen Journalsitiek (winnaar voorronode 2016) en Communicatie (winnaar wild card en meeste stemmen sociale media) deel aan de finale. Dit jaar was de opleiding Communicatie en Media Design (CMD) zeer succesvol met twee finalisten. De winnaar van de voorronde en van de zilveren award werd Round and Pay van Sharif Kandil.

Round and Pay is ontstaan als startup tijdens het Creatieve Industrie programma van Hogeschool Utrecht. Het is een service voor webshops waarbij consumenten hun aankoopbedrag kunnen afronden ten behoeve van een goed doel. De jury van de SpinAwards was erg onder de indruk van de gedetailleerde uitwerking en de link tussen commercie en sociale verantwoordelijkheid.

In deze video is te zien hoe Sharif de prijs in ontvangst neemt:

Sharif legt uit: “Op 20 april jl. won ik een SpinAward met mijn startup Round and Pay. Een idee dat 1.5 jaar geleden tijdens de specialisatie Creatieve Industrie (CI) de kans kreeg om een echt concept te worden.

Als student Software Information Engineering was deze specialisatie niet de meest voor de hand liggende keuze. Veel onduidelijkheid en vrijheid binnen het programma waarin je ‘zelf gaat leren’, multidisciplinair gaat samenwerken en geen college hebt. Geen tentamens, maar falen, onvoorwaardelijk falen en daarvan leren. Het is een van de weinige kansen die je krijgt om een bedrijf te starten en grote fouten mag/moet maken zonder financiële gevolgen. Als ik opnieuw zou mogen kiezen zou ik het 100% weer doen.

Hard work pays off – Nee, ik heb nog geen euro verdient aan deze startup, dat is ook niet de intentie. Ook de mooie eindcijfers waarmee ik het project heb ‘afgerond’ zeggen niks over hoe sterk het concept was, maar over de stappen die we gemaakt hebben in het leerproces. Waarom ik me toch beloond voel voor alle energie en tijd die in de startup gestoken is? De SpinAward die nu op mijn nachtkastje ligt! Mijn LinkedIn stroomt vol met superleuke reacties. Maak keuzes zodat je doet wat je leuk vindt of erachter komt wat je echt niet leuk vindt, voel je fit en daag jezelf elke dag opnieuw uit, anders is er geen reden om een wekker te zetten.

Komende maand focus ik me op mijn scriptie bij Bol.com. Daarna genieten van een lange vakantie! Om in CI termen af te sluiten; Ik check uit!”

Foto: Bete Photography

Arno Wilkens, docent en coördinator van het Creatieve Industrie programma van de HU is apetrots: “Ik vind het te gek dat Sharif namens het team de kans greep om mee te doen aan de SpinAwards, toen ik hen mailde over de voorrondes bij de HU. Ik had het gevoel dat ze met hun startup een grote kans maakte en ik vind het kenmerkend dat juist Sharif er zo vol voor gaat. Hij is erg gedreven en gaat er vol voor als hij eenmaal ergens achter staat.” Ook denkt Arno dat er vaker studenten mee moeten doen aan de SpinAwards: “Tijdens Creatieve Industrie dagen wij studenten onder andere uit om een startup te beginnen en daar €20.000,- voor binnen te halen. Dan moet je idee dus al staan als een huis en ben je ook al gewend om een strakke pitch te houden. Dat helpt, als het gaat om de SpinAwards. Daarnaast zijn vele andere studenten met geniale concepten die ook zo mee kunnen doen aan de voorrondes. Doen dus!”

De voorrondes voor de SpinAwards worden elk jaar in februari gehouden bij de Instituten voor Communicatie en voor Media op Hogeschool Utrecht. De uitdaging ligt er om er komend jaar een nóg groter succes van te maken maar vooralsnog zijn we als HU natuurlijk vooral heel trots op Sharif!

Add comment

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.