Ruben vertelt over zijn project met Oneseconds: ELRO Wants To Play

Ruben vertelt over zijn project met Oneseconds: ELRO Wants To Play

ELRO wants to play

Sandra en ik hebben ook onze eigen projecten en challenges dit half jaar. Mijn hoofdproject is het ontwikkelen van een game voor kinderen in elektrische rolstoelen om hun trainingen leuker te maken. Nu bleek al snel dat de kinderen ze trainingen helemaal niet zo stom vonden maar er was wel veel ruimte voor verbetering. Voor deze kinderen bestaan er eigenlijk überhaupt geen games hier willen wij dan ook verandering in brengen. Wij willen een game maken waardoor kinderen die niet in een rolstoel zitten, er toch in willen.

Onze opdrachtgever is oneseconds.com. ze maakte eerste visualisaties op feestjes doormiddel van het loopen van filmpjes van 1 seconde. hier komt dan ook de naam vandaan. Het zijn drie toffe gasten die hele vette dingen doen. Kijk vooral op hun site en schrijf je in op de nieuwsbrief. Ze staan onder andere dit jaar ook op Lowlands met een geheim concept.

We werken ook samen met baauwopmij.  Een infinitief van Kim die zelf een dochter heeft in en elektrische rolstoel Eline. Toen ze haar baan niet mee kon combineren met de zorg voor Eline is ze ondernemer geworden. Ze probeert op innovatieve wijze de zorg te verbeteren en haar kennis en ervaring als ouder te delen. We hebben erg veel van haar en haar dochter Eline geleerd.

Ook wordt er voor ELRO wants to play een Gamejam georganiseerd waar verschillende opleidingen en mensen uit het vak gebied zullen samen werken om in 48 uur een game te maken voor kinderen in een elektrische rolstoel.  Dit zal plaatsvinden op 16 mei tot 18 mei en de presentaties op 25 mei.
Aan het einde van het project hopen we een volledig product af te kunnen leveren. Een toolkit voor in de training ruimte of voor de kinderen thuis die ze kunnen bestellen op internet en er makkelijk mee aan de slag gaan. We willen zo veel mogelijk kinderen helpen en hun plezier laten hebben. We hopen dat de gamejam hier ons ook enorm bij kan helpen. We hebben natuurlijk ook onderzoek gedaan en check dat hier.

Het is een enorm toffe ervaring om met deze kinderen samen te mogen werken en een rol te spelen in hun leven. aangezien de rolstoel een enorm deel uit maakt van hun leven. Ik heb het ook erg getroffen met mijn groepje waar ik het erg goed mee kan vinden. Natuurlijk lopen we soms ook wel eens tegen dingen aan. Het werken van multidisciplinaire teams geeft soms veel verschillende manieren van oplossen voor hetzelfde probleem en soms is het moeilijk om alle neuzen dezelfde kant op te krijgen. Verder is het erg moeilijk om echt in contact te komen met de doelgroep. Ze worden erg afgeschermd en de trainingen vallen onder medische voorwaarden.

Ik heb zelf ontzettend veel geleerd over omgaan met allemaal verschillende mensen en ben unieke plekken geweest waar ik de persoon was die  er niet tussen paste. Daarbij heb ik erg veel geleerd over serious games en de design thinking methode. Ik heb alle kennis van mijn vakken toe kunnen passen in dit project.

Houdt vooral de website van Elro Wants To Play in de gaten voor de resultaten van de gamejam, en de verdere ontwikkeling van onze game.