REC.

REC.

TEAM

Niels van Harten, Joey de Rijk, Sander Holwerda, Sara Cornelissen, Jill de Bruijne & Céline Bast

Schermafbeelding 2019-06-04 om 15.55.14

OVER REC.

Wie

Wij zijn Niels (CE), Joey (SIE), Sander (CE), Sara (CMD), Jill (CMD) & Céline (JOU) en samen vormen wij het team achter de startup REC.

Wat

REC. is een fashion brand dat fanny packs maakt van tenten die op festivals zijn achtergelaten door bezoekers. REC. verzamelt deze tenten, hergebruikt het polyester waarvan de tenten grotendeels zijn gemaakt en maakt er een nieuwe, unieke tasjes van. Zo belanden achtergelaten tenten niet op de vuilnisbelt, maar krijgen ze een tweede leven. Van tent naar tas!

Waarom

Jaarlijks blijven er in Nederland zo’n 25.000 tenten achter op festivalcampings. Zonde, dachten wij! Deze tenten bestaan namelijk grotendeels uit polyester, een stof die nog hartstikke goed als materiaal kan dienen voor een nieuw vet product, zoals een fanny pack. En dus upcyclen wij deze achtergelaten tenten. Op deze manier dragen we bij aan de steeds duurzamer wordende maatschappij waarin we leven.

Op dit moment

Ons prototype is er (zie foto's!) en deze week heeft ons team een flink aantal achtergelaten tenten opgehaald bij de festivalcamping van Best Kept Secret om nieuwe samples van te maken.

Up-to-date blijven? Check onze Instagram: rec.dot