Sandra vertelt over Lif-e

Sandra vertelt over Lif-e

Gedurende de twintig weken die de verdieping van Creatieve Industrie duurt, werken de studenten in groepjes van 5-6 personen aan één grote opdracht. Dit doen ze met een opdrachtgever en een coach uit het werkveld. De opdrachten zijn allemaal heel wisselend, en daarom komt er per groepje één persoon aan het woord om te vertellen waar ze mee bezig zijn.

Vandaag vertelt Sandra wat over haar project, dat ze samen met haar groepsleden Lewis, Michelle, Stanley, Ludo en Sebastian, onder leiding van coach Arno Wilkens, uitvoert voor Lif-e.

 

Onze opdracht was om een digitale leeromgeving te ontwikkelen waar zowel studenten, docenten als uitgevers bij betrokken zouden worden. Deze zou het liefst ook nog wereldwijd ingezet moeten kunnen worden. Een hele uitdaging dus!
Aan het einde van de rit leveren we een zo werkend mogelijk prototype op en een verslag van het onderzoek wat we gedaan hebben. Doordat pas halverwege het project de definitieve hoofd- en deelvragen opgesteld zijn, hebben we ook onderzoek ‘te veel’. Dat is voor de opdrachtgever natuurlijk alleen maar fijn!

 

We hebben wat tegenslagen gehad in de groep, maar we zijn er ook wel weer bovenop gekomen. Het is heel leerzaam om te werken in een groep met verschillende disciplines. Iedereen heeft verschillende verwachtingen en instellingen, probeer dan iedereen maar eens tevreden te stellen! Ook moet je elkaar in de eerste paar weken natuurlijk nog een beetje leren kennen.

 

Ik ben er trots op dat we de opdrachtgever ervan hebben weten te overtuigen dat de opdracht wel iets minder breed mocht, we hebben de uitgevers nog even achterwege gelaten en het ‘wereldwijd’ gedeelte ook. Verder ben ik trots op de verandering die we als groepje hebben doorgemaakt.

 

Ik heb geleerd om voortaan eerder beslissingen te nemen en knopen door te hakken. Ook is het belangrijk om een duidelijke leider te hebben, dit misten wij in het begin en daardoor ontbrak er iemand die de hoofdverandwoordelijkheid had en nam.