Sustainble Health Challenge Kick off

Sustainble Health Challenge Kick off

De kick off van de jaarlijkse Sustainble Health Challenge (SHC) was op 4 februari. Tom Hoppenbrouwer, Sanne Bekkema en Daphne Groenendijk waren hierbij aanwezig om ideeën en inspiratie op te doen in de creatieve sector. De avond was verdeeld in 2 delen. In het eerste deel sprak een medewerker van Seats2Meet over wat de mogelijkheden zijn van deze locatie. Daarna spraken David Grim en Rutger Leer namens Radboud Reshape & Innovation centre. Zij spraken onder andere over de Golden Circle van Simon Sinek en Lean start up principes. Dit laatste houdt in eerst luisteren, dan bouwen en dan meten. Grote bedrijven gaan investeren in de zorg, zo kan bijvoorbeeld Google $60B investeren en een vermogensbedrijf als Apple $170B. Een quote van Rutger Leer deze avond was: “Door op je bek te gaan leer je steeds meer.”

Ook was Wilco Schuttelaar van zorginnovatie.nl een van de sprekers deze avond. Het is een landelijk platform waar mensen kunnen communiceren over bijvoorbeeld de zorg. Hij gaf 8 tips over innoveren en dus een goed idee kan creëren. Beginnen met het uitwerken van het idee: “Keep calm and think it through.” Vervolgd door durf te delen en om daarna om feedback te vragen. Schrijf een goed verhaal en leg de nadruk op implementatie, denk goed na over het verdienmodel en maak een realistische begroting en als laatste: “Think Big – Start Small – Move Fast.”

De laatste spreker voor de pauze was Coen van de Steeg, hij heeft na een eigen ziektebed het platform wehelpen.nl opgericht voor mensen die hulp nodig hebben in de zorg. Mensen kunnen hier hun hulp aanbieden maar ook hulp vragen. Na de pauze spraken Katharina Schmidt namens de patiënt en de winnaar Kathy Vredeveldt namens Wind Tales. De avond werd afgesloten met 2 sprekers van het Permanet Future Lab. Zij staan voor samenwerken waar zij 3 waarden aan koppelen: innovatie, open source en openheid. Het voorbeeld wat zij gaven was een youtube filmpje over de mobiele telefoon in 1999. Op dit moment gaat het hetzelfde met de Google Glass, het is nu nog vreemd maar in de toekomst zal iedereen er een hebben. Virturality wordt namelijk steeds groter.

Add comment

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.