Voor studenten

Om direct contact op te nemen over het programma Creatieve Industrie, stuur een mail of bel naar Arno Wilkens at HU!

Over het programma:

De creatieve industrie kenmerkt zich niet alleen door innovatieve producten en diensten met artistieke of economische waarde, maar onderscheidt zich ook door haar werkwijze. Een creatieve ondernemer stelt de behoefte van de gebruiker centraal en gebruikt onder meer verbeelding en prototyping om het resultaat al vanaf het begin tastbaar te maken. Daarnaast kenmerkt de creatieve industrie zich door haar dynamische karakter: de creatieve industrie is bij uitstek een voorbeeld van de sterk groeiende netwerkeconomie van mkb’ers, zzp’ers, en start ups, naast een kleiner aantal grote bedrijven.

Allemaal leuk en aardig zulke hippe overheidstaal, maar wat zou dit nu voor jou kunnen betekenen?

Op Hogeschool Utrecht kun je aan de slag in jaar 3 van Communication & Multimedia Design, Commerciële Economie, ICT, Journalistiek of Communicatie met het 30EC programma Creatieve Industrie, waarin je interdisciplinair gaat samenwerken met studenten van de andere deelnemende opleidingen. Het is een zwaar programma waarin je bezig bent met het ontwerpen van toffe innovatieve oplossingen met behulp van de methode design thinking. En dat terwijl je ook ondernemend moet nadenken over welke waarde je aan het creëren bent met tools zoals het Value Proposition Canvas en het Business Model Canvas.

Dit doe je bij ons tijdens drie onderdelen:

CI1.0: daarbij werken we samen met creatieve bureaus uit Utrecht aan een opdracht waar zij mee bezig zijn

CI2.0: daarbij werk je met je team voor een eigen echte opdrachtgever

CI3.0: daarbij werk je aan je eigen startup en verwachten we dat je €20.000,- aan investeringen binnen haalt

Daarnaast werk je met studenten van je eigen opleiding in een leerteam aan je professionele ontwikkeling en je zelfgekozen doelen, omdat juist de creatieve industrie een sector is waar blijkt dat je jezelf voortdurend moet blijven vernieuwen.

Aanmelden student

Aanmelden student

Om mee te doen aan Creatieve Industrie moet je je eerst aanmelden bij ons. Dat kan via dit formulier.

Voornaam
Achternaam